GHP i HACCP
HACCP (System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
ETAP I:
- Identyfikujemy i oceniamy zagrożenia przed szkodnikami,
- Rozpoznajemy krytyczne punkty kontrolne w jakich pojawić się może zagrożenie celem jego zwalczenia,
- Dla każdego punktu kontrolnego ustalamy i podejmujemy zakres działań:
- montaż i oznakowanie pułapek monitorujących owady biegające,
- montaż i oznakowanie pułapek monitorujących owady latające,
- montaż i oznakowanie stacji deratyzacyjnych na zewnątrz,
- założenie siatek przeciw owadom
- montaż lamp owadobójczych,
Dla każdego punktu kontrolnego określamy limity akceptowalne i nieakceptowalne.
ETAP II
- Wprowadzamy system monitoringu punktów kontrolnych:
- wymiana preparatów deratyzacyjnych,
- kontrola i wymiana pułapek monitorujących owady latające
- kontrola stacji deratyzacyjnych,
- kontrola i wymiana pułapek monitorujących owady biegające,
- Podejmujemy działania korygujące w sytuacji osiągnięcia limitów nieakceptowalnych:
- dezynsekcja opryskowa,
- dezynfekcja,
- deratyzacja,
- fumigacja,
- zamgławianie,
- działania higieniczne, mechaniczne, chemiczne
GHP, HACCP - pełna dokumentacja
Zatrudniamy fachowy personel, posiadamy profesjonalny sprzęt i atestowane środki. Bogate referencje do wglądu.